Tammikuu

Tammikuussa aloitettiin Italo Hitseilla Tiiliholvessa. Esittelijänä toimi Antti Valtanen Solera Finlandista. Antti esitteli peräti 11 eri viiniä ja teemana oli arvostelijoiden suosikki vastaa kansansuosikki. Läsnä oli 22 pruuvaajaa.

Helmikuu

Helmikuun pruuvin piti Jukka Orasjärvi Carsin Wines. Jukka edustaa Decanterin kautta myös Riedelin laseja ja hän toi mukanaan maistelulasit. Maisteltiin heidän omia ranskalaisia viinejä ja paikalla oli 22 pruuvaajaa ja paikkana Tiiliholvi.

Maaliskuu

Vuosikokous ja läsnä oli Tiiliholvissa 21 osallistujaa. Pruuvissa tutustuttiin Keski-Italian viiheihin Heikin opastuksella.

Henkilön Sari Lautanala kuva.

Huhtikuu

Huhtikuun pruuvin aiheena oli joki-sarjaa jatkava Loire Heikin esittelemänä. Tiiliholvissa oli läsnä 16 pruuvaajaa. Voittajaksi arvoitiin aromikas Pouilly-Fume.

Toukokuu

Toukokuussa kupli – taas kerran. Kaisa Kavekari Pernod Ricardilta esitteli kuohuviinejä. Kaisalla oli mukana oikeanlaiset lasit, joten eri maiden kuohuvat pääsivät hyvin esille. Navis kunnioitti tällä kertaa aitoa shamppanjaa ja voiton vei Mumm. Gisselbrechtin cremant haastoi tiukasti shamppanjan ja tuli kakkoseksi.

Kesäkuu

Kesäkuun lopulla vietettiin Naviksen neljännet patiopruuvit. Tällä kertaa kokoonnuttiin Luonnonmaalle Santamäkien aurinkoisella pihalla. Emäntä ja isäntä johdattelivat nyyttäripruuvin vieraat Alsacen viineihin. Paikalla oli myös naantalilainen viinintekijä Jean-Marc Herring Brinkhall Sparklingista. Jean-Marc esitteli heidän omenakuohuviiniä sekä kertoi Brinkhallin tavoitteista. Lisänä löytyi pari pulloa Brinkhallin jälkiruokaviiniä. Paikalla oli 14 vierasta + Anne & Kari.

Elokuu

Perinteinen rapupruuvi pidettiin Mannerheimin Majalla Askaisissa. Itseoikeutettuna pääkokkina toimi Mika Alankoja. Viinit esitteli onnistuneesti Timo Knuutila. Paikalla oli 14 jäsentä.

Henkilön Tuire Kivinen Os Silander kuva.

Syyskuu, 22.9.2017

Syyskuun pruuvin aiheena oli Chile ja Santa Helena viinit. Esittelijänä toimi Janne Laiho / Pernod Richard Finland ja emäntänä oli Kristiina. Tiilihovissa oli mukavasti 20 maistelijaa ja pruuvin tähtenä oli 100+ Paras Viejas. Viini on valmistettu Cabernet Sauvignon rypäleistä, jotka on poimittu yli 100 vuotta vanhoista köynnöksistä.

Lokakuu, 13.10.2017

Pruuvin aiheena oli Veneto ja Heikki oli valinnut pruuviin yhden tuottajan CA’Botta viinejä. Toinen Heikki eli Heikki S. oli illan isäntänä. Voiton vei Ripasso, joka jätti taakseen tällä kertaa talon Amaronen.

Marraskuu, 9.11.2017

Marraskuussa pruuvi oli poikkeuksellisesti torstaina. Pruuvin aiheena on Piedmonte ja esittelijänä toimii itse Riikka Sukula! Herkullisen illan täydensi Suomessa asuva Piedmontelainen Flavio Giacoletto, joka oli tehnyt ruoat mm. Vitello Tonnatan.

Henkilön Pena Arvela kuva.

Joulukuu

Joulukuussa vietettiin pikkujoulut 20 jäsenen voimin ja paikkana oli Uusi Kilta. Hyvän ruuan seuraksi maisteltiin heidän kellarin viinejä.

Image result for christmas wine